Nie waarreem, nie stille


Jouw chef aan huis of op locatie

Ik ben (samen met u) uw chef aan huis of op locatie

Na een carrière van 15 jaar als coördinator van horeca-opleidingen, stapte ik in april 2014 binnen in het Starterslabo. Het was het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een al lang sluimerend idee kreeg de kans om van nul uit te groeien tot een heerlijke activiteit. Letterlijk en figuurlijk. En om er mijn werk, mijn leven, van te maken.


Over van leien dakjes lopen gaan we het hier niet hebben, maar het was een ontzettend intense, leerrijke en boeiende periode. Ze leerde me dat als er iets mijn heugenis altijd met vreugde heeft gevuld, het te maken had met beelden, kleuren en geuren. Met smaken en gevoelens. Vaak in combinatie met roeren en proeven in en uit kookpotten. Lang geleden via het wafeldeeg (en ja hoor, ook de wafels) van mama. Of als ik haar hielp bij het mengen, rollen en bakken van overheerlijke gehaktballen enzoverder.


Later ook alleen of samen met anderen, familie en vrienden, bij hen aan huis of op weekend aan zee of in de Ardennen. Het waren spontane belevingen waarvan koken een onderdeel was, om er dan samen van te genieten. Het maakte het geheel warmer, iets intenser.


En net dat heb ik teruggevonden tijdens mijn traject in het Starterslabo.

2014 is ondertussen alweer 'eventjes' geleden, samen met talloze borden, schalen en smakelijke gerechten.Tegelijkertijd leerde ik ook fijne mensen kennen en nieuwe uitdagingen aangaan. In huis-, tuin- en andere keukens.


Kok aan huis zijn is niet alleen koken en gerechten brengen op een zo hoog mogelijk niveau, of het nu kleurrijk of speels is, sereen of ernstig. Het is ook een beleving brengen in een unieke en persoonlijke setting. Het is balanceren tussen aanwezig zijn en niet opvallen, zodat gastheer en -vrouw centraal blijven staan en alle aandacht aan hun gasten kunnen geven.


Echt zalig vind ik het wanneer mensen zich zodanig op hun gemak voelen dat ze achteloos de keuken binnenwandelen en een gesprek met je aangaan, zonder tijdsbesef. In sommige gevallen zijn ze even later spontaan mee de borden aan het dresseren. ;-) 


Ook zalig is gefeliciteerd worden omdat het leek alsof je er niet meer was en het toch professioneel en naar wens ingevuld kreeg.


De droom heeft vorm gekregen. Ik kook met veel passie, plezier en enthousiasme. Ook voor jou.


Wout kookt mise en place

Gerechten op smaak van uw zinnen

Gastheer, gastvrouw en gasten staan centraal in de beleving, de gerechten zijn de aangename en sociale begeleider. 


Af en toe eerder klassiek, dan weer verrassend onverwacht. Met een lekkere twist of een verrassende kleur. Of iets ludiek zonder pretentie.

Samen aan tafel of smullend wandelen

Losjes door elkaar, wandelend en knabbelend tussen en met elkaar. Met of zonder tafeltjes, net zoals jij het wenst.


Ontspannen of eerder formeel, zakelijk of eerder spontaan onder vrienden en familie. 


Elke reden heeft zijn betoog, elk etentje zijn gelegenheid.

Wout kookt in Monoton loft